Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
500 g piersi z kurczaka (4 filety o grubości 1-1,5 cm)
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g syropu klonowego
-
60 g musztardy francuskiej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
200 g różyczek brokułu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.2 g
Kalorie
811.2 kJ /
193.8 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min